جامعه

  |  

درخت کریسمس را نخورید!

آیا باید درخت کریسمس خود را بخورید؟ بهتر است این کار را نکنید، هشدار آژانس غذای فدرال

شهر Gent اخیراً با راه‌اندازی کمپینی جذاب و خلاقانه از ساکنان خود خواست تا به جای دور ریختن درخت کریسمس پس از تعطیلات کریسمس، آن‌ها را به غذا تبدیل کنند. این کمپین با هدف جلب توجه مردم به استفاده بهینه از محصولاتی که اغلب برای مصرف یکباره خریداری می‌شوند، برگزار شد. در این کمپین گفته شد که برگ‌های سوزنی درختان کاج و صنوبر خوراکی هستند و می‌توان از آن‌ها برای تهیه کره، سس و یا حتی دسرهای خلاقانه استفاده کرد. اما آیا واقعاً این کار ایمن است؟

طبق گزارش روزنامه "De Standaard" و تأیید آژانس غذای فدرال بلژیک (FAVV)، این ایده نه‌ تنها بی‌خطر نیست بلکه می‌تواند پیامدهای جدی برای سلامتی به همراه داشته باشد. Hélène Bonte، سخنگوی آژانس غذای فدرال، تأکید کرد: «درختان کریسمس به هیچ‌ وجه برای ورود به زنجیره غذایی انسان‌ها طراحی نشده‌اند.»

چرا درخت کریسمس خطرناک هستند؟
بیشتر درخت کریسمس که در بلژیک پرورش می‌یابند، با آفت‌کش‌ها و مواد حفاظتی درمان می‌شوند تا در برابر آفات و بیماری‌ها مقاوم باشند. Bonte توضیح داد: «اگرچه تولیدکنندگان موظف به رعایت قوانین مرتبط با استفاده از این مواد هستند، اما این مواد هرگز برای مصرف انسانی طراحی نشده‌اند. علاوه بر این، هیچ نظارتی بر سطح این مواد شیمیایی در درختان انجام نمی‌شود و به همین دلیل، ممکن است استفاده از آن‌ها برای تهیه غذا خطرناک باشد.»

تجربه‌های متفاوت در اسکاندیناوی
در کشورهای دیگر، مانند اسکاندیناوی، گاهی از درختان کاج و صنوبر در آشپزی استفاده می‌شود. اما همان‌طور که Bonte توضیح می‌دهد: «درختانی که از طبیعت در اسکاندیناوی برداشت می‌شوند، کاملاً متفاوت از درخت کریسمس هستند که در مزارع بلژیک پرورش داده می‌شوند.» درختان اسکاندیناوی معمولاً در شرایط طبیعی رشد کرده و عاری از مواد شیمیایی هستند.

موارد مهم دیگر
علاوه بر این، برخی از برگ‌های سوزنی مانند برگ‌های درخت سمی "taxus" یا درختانی که با برف مصنوعی یا اسپری‌های ضد حریق پوشیده شده‌اند، به هیچ عنوان خوراکی نیستند و می‌توانند برای انسان بسیار خطرناک باشند.

اگرچه کمپین شهر Gent به‌ دنبال افزایش آگاهی درباره استفاده خلاقانه از منابع بود، اما آژانس غذای فدرال قویاً توصیه می‌کند که درخت کریسمس به زنجیره غذایی وارد نشوند. با این حال، می‌توانید از این کمپین الهام بگیرید و به راه‌های دیگری برای استفاده مجدد و کاهش هدررفت منابع فکر کنید.

امیر راد
دیدگاه ثبت نشده شما میتوانید اولین نفر باشید.
امتیاز خود را ثبت کنید ، چه امتیازی میدی ؟

فرم ارسال دیدگاه

تبلیغات

  • موبایل
  • خودروهای داخلی

جدید ترین مقالات

جدید ترین اخبار مشابه

کلیه حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به گپ گاه می باشد.
copyright@ 2025 AllRights Reserved